ФорумКалендарДопомогаПошукСписок користувачівГрупиЗареєструватисьВхід

Частка | Новые сообщения на форуме
Все мои сообщения | Сообщения без ответов | 
 

 Булочки, пампушки, хліб

Попередня тема Наступна тема Донизу 
АвторПовідомлення
FataMorgana

avatar

Кількість повідомлень : 217
Пункти профілю : 342
Репутація : 36
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Івано-Франківськ

СтворюватиТема: Булочки, пампушки, хліб   26/10/2014, 23:37
1

Булочки "Ярослава" з ніжним курячим паштетом # 2
Тісто універсальне (піцца, сосиска в тісті, хлібні палочки з кунжутом або маком) #8

Гречаний хліб #10
Булочки з часничком до борщу #11
Булочка "Осине гніздо" #12
Яблука в тісті #13
Булочки з гарбуза #14
Пончики від Рішара Бертине. #15
Пампушки до борщу "Все буде смачно" від Алли Ковальчук #16


Востаннє редаговано FataMorgana (22/11/2014, 15:21); всього редагувалось 8 раз(и)
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
FataMorgana

avatar

Кількість повідомлень : 217
Пункти профілю : 342
Репутація : 36
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Івано-Франківськ

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   28/10/2014, 12:06
2

Булочки "Ярослава" з ніжним курячим паштетом.

     Назвала я їх так тому що поділилась рецептом зі мною кума Ярослава.
     У більшості рецептів дріжджове тісто має підходити 3 рази у теплому тихому місці, перевага ж даного рецепту - кладеш у холодильник і воно там "росте".
    Тісто.
-1 пачка сухих дріжджів(маленька)
-стакан молока
-1 яйце
-100 г. маргарину
-1 ст.л. цукру
-3 стакани муки+1 ч.л.солі
  Яйце та маргарин мають бути кімнатної температури. Стакан 200
Дріжджі+тепле молоко+цукор+яйце змішати, залишити до утворення шапочки (10-15 хв),  потім додати решту складників, замісити м"яке та еластичне тісто (не повинно липнути ні до рук ні до столу) покласти у вільний кульок (тому що тісто підростає) і у холодильник на 1 год. Вийняти, відривати кульки розміром з горіх (я люблю маленькі, на 2-3 укуси, але можна і трошки більші липити ) зліпити паляничку - в середину начинку, сформувати булочку, змастити зверху яйцем, можна посипати кунжутом і відразу пекти.
     Начинка: відварене куряче філе+тушена цибуля і морква, посолити і  все гаряче у блендер, масла даю трошки, якщо дуже сухе то доливаю небагато кип"ятку.
     Начинку можна використовувати будь-яку, я пробувала з нутеллою, творог+родзинки, повидло, тушена капуста, фарш.
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
наталька моталька

avatar

Кількість повідомлень : 95
Пункти профілю : 99
Репутація : 12
Дата реєстрації : 26.10.2014
Звідки : Майзлі

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   28/10/2014, 12:23
3

Дуже прикольні, хочу спробувати, біжу в магазин sluni kalyaska
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Tasiya

avatar

Кількість повідомлень : 85
Пункти профілю : 91
Репутація : 6
Дата реєстрації : 26.10.2014
Звідки : Івано-Франківськ

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   28/10/2014, 20:06
4

Цитата :
Булочки "Ярослава" з ніжним курячим паштетом.
Шкода, що раніше не помітила цей рецепт...
Накупила сосисок. Біжу пекти сосики в тісті домашнього виготовлення - завтра малому в подорож yajcya
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
FataMorgana

avatar

Кількість повідомлень : 217
Пункти профілю : 342
Репутація : 36
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Івано-Франківськ

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   29/10/2014, 09:24
5

Накупила сосисок. Біжу пекти сосики в тісті домашнього виготовлення - завтра малому в подорож пише:
ділись рецептом! megafon

_________________
Keep Calm and Carry On
Фильм "О чём говорят мужчины"
Мне когда было 14 лет, я думал, что 40 лет — это так далеко, что этого никогда не будет. Или будет, но уже не мне. А вот сейчас мне практически 40, а я понимаю: действительно не будет... потому что до сих пор 14.
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Tasiya

avatar

Кількість повідомлень : 85
Пункти профілю : 91
Репутація : 6
Дата реєстрації : 26.10.2014
Звідки : Івано-Франківськ

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   29/10/2014, 09:47
6

Ой, вийшла в мене оказія з тими сосисками в тісті. kolobok
Купила я сосиски "Ніжні" - відварила їх попередньо, зняла з них "шкіру" і замісила дріждьове тісто, в яке потім "одягнула" сосиски. Поставила в духовку, а сосиски як розперло шок  ( ніби й вони на дріджях), от думаю будуть вже не сосиски, а сердельки в тісті. Витягнула з духовки готові сосикосердельки, а вони візьми та й здуйся yarost . І вийшли в мене сосиски в клітці з якої поодинокі ще й випадали... Плачущий смайлик
Прийшлося пекти піцу. tortik22 smile458
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
наталька моталька

avatar

Кількість повідомлень : 95
Пункти профілю : 99
Репутація : 12
Дата реєстрації : 26.10.2014
Звідки : Майзлі

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   29/10/2014, 09:53
7

Ади на маєш Плачущий смайлик , а в мене булочки получились правда вже навіть нема що покапзати.
Дякую за рецепт romaski
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Tasiya

avatar

Кількість повідомлень : 85
Пункти профілю : 91
Репутація : 6
Дата реєстрації : 26.10.2014
Звідки : Івано-Франківськ

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   29/10/2014, 09:58
8

Тісто на піцу і на сосиски роблю за одинакови рецептом. За цим же рецептом печу хлібні палочки з кунжутом, або маком. Дуже люблю це тісто, але все вимірюю "на глазок" beremennost

- дріжді (беру маленьку пачку "живих", можна і сухі)
-цурок - 1 ч.л.
-сіль - 1 ст.л
-олія - 3 ст. л.
-борошно
- тепла вода
smile458 smile458 smile458
Дріжді розчиняю з цукром та сіллю до однорідної консистенції, додаю теплої води ( близько 200 мл., тоді получається 2 піци на звичайний протвень), олії. Потім підсипаю борошно та замішую тісто яке не повинно бути туге (як на вареники), а навпаки, рідкувате (таке щоб руками можна було йому придати форму). Можна чекати щоб воно постояло та попідростало, але я так інколи не роблю, а відразу на папір для печива, помасивши його трішки олією руками (теж в олії) формую основу для піци. Потім основу покриваю лагідним кетчупом і всім чим заманеться + сир. В духовку і смачного yajcya



На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
FataMorgana

avatar

Кількість повідомлень : 217
Пункти профілю : 342
Репутація : 36
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Івано-Франківськ

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   29/10/2014, 14:06
9

Tasiya пише:
Ой, вийшла в мене оказія з тими сосисками в тісті. kolobok
Купила я сосиски "Ніжні" - відварила їх попередньо, зняла з них "шкіру" і замісила дріждьове тісто, в яке потім "одягнула" сосиски. Поставила в духовку, а сосиски як розперло шок  ( ніби й вони на дріджях), от думаю будуть вже не сосиски, а сердельки в тісті. Витягнула з духовки готові сосикосердельки, а вони візьми та й здуйся yarost . І вийшли в мене сосиски в клітці з якої поодинокі ще й випадали... Плачущий смайлик
Прийшлося пекти піцу. tortik22 smile458
смеюсь ахаха, Наталя, в мене теж проколи бувають, особливо з новими рецептами yajcya
а в мене булочки получились правда вже навіть нема що покапзати. пише:
Наталя, я печу подвійну порцію бо у моєму "колгоспі" як налетять, то і мені інколи не дістається testo
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Honda
Admin
avatar

Кількість повідомлень : 406
Пункти профілю : 549
Репутація : 64
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Надвірна

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   29/10/2014, 17:07
10

Гречаний хліб

Інгредієнти
борошно гречане 1 склянка
борошно 2 склянки
цукор 1 ст. ложка
сіль 1 ч. ложка
дріжджі 30 г
вода 1 склянка
Розраховано на 2 порції

Приготування:

Гречане борошно завело мене в глухий кут, але не надовго — допомогла звичайнісінька кавомолка, тож з 12 столових ложок гречки я отримала рівно склянку гречаного борошна (типу грубого помолу, якби молола довше — мала б ідеально дрібне). Тож питання вирішилось менше ніж за 2 хвилини.
Змішуємо його зі склянкою звичайного борошна та додаємо дріжді. Все це розводимо водою до стану густої сметани та залишаємо на ніч при кімнатній температурі (я почала то квацяти десь в одинадцятій вечора). На ранок додаємо решту борошна, сіль та цукор та відставляємо в тепло на 40 хвилин. Далі вимішуємо тісто (буде потрібно ще трохи борошна) та формуємо хлібці
Деко варто застелити пергаментом (чистіше буде) та посипати борошном. Сформувати з тіста хлібини — я вирішила робити багети, бо мені здалось, що вони краще і скорше пропікаються. Надрізи робила як на традиційній випічці. Ще почекати хвилин 15 аби вони трішки підросли.
Духовку розігріти до 210 градусів і відправити хлібчик туди на 20 хвилиин. Під дечкою з хлібом варто поставити дечку чи каструльку з водою, аби хліб вийшов пухкий. Потім я трошки зменшила температуру і пекла ще 10 хвилин. Далі дістала та накрила вологим чистим рушничком.
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Honda
Admin
avatar

Кількість повідомлень : 406
Пункти профілю : 549
Репутація : 64
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Надвірна

СтворюватиТема: Надіні пампушки   29/10/2014, 17:17
11

Булочки з часничком до борщу..ммм...яка то смакота..

9 г сухих дріжджів(1 ч. л. з великим верхом)
1 ст. солодкого молока (стакан - 250 мл) (хоч в рецепті писала вода, але мені з молоком якось смачніше)
25 г цукру (2 неповних столових ложки)
1 неповна ч. л. солі
1 ч. л. лимонного соку ( я не мала, тому не давала)
2 ст. л. олії
450 г пшеничної муки

1 жовток для змащування (для пісного варіанту - змащуємо олією)

Для часникової заправки.
3 великих зубчика часнику
1/2 ч. л. солі(можна більше або менше...за вашим смаком)
2 ст. л. рослинної олії
50 мл кип'яченої (xолодної) води.

З вище перерахованиx продуктів замісити тісто.Тісто повинно бути м'яким, злегка прилипаючим до рук. Краще потім при формуванні булочок добавити трошки муки. Поставити підходити в тепле місце на 1, 5 години.
Зробити з тіста булочки ( У мене виходить до 20...я так тісто через кулачок витискаю - і виходить маленька булочка). Викласти в змащену олією форму. Накриваємо чистим рушничком і даємо підрости булочкам протягом 40  хвилин. Змащуємо булочки злегка збитим яйцем.
Тим часом нагріваємо духовку до 190 градусів. Ставимо булочки в духовку і випікаємо 22-25 хвилин. (в залежності від вашої духовки). Десь через 15 хвилин треба накрити булочки фольгою. ( я не накривала, але то від духовки залежить)
Поки булочки печуться робимо заправку:
Розтовкти часник з сіллю (або просто роздавити часник і змішати з сіллю), додаємо олію і воду. Перемішуємо.
Виймаємо булочки з дуxовки, гарячими поливаємо заправкою і декілька раз щоб заправка впиталася.

Наливаємо борщику і смакуємо!
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Honda
Admin
avatar

Кількість повідомлень : 406
Пункти профілю : 549
Репутація : 64
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Надвірна

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   29/10/2014, 17:20
12


Булочка "Осине гніздо"
тісто:
300 гр муки
20 гр дріжджів
4 жовтки
100 гр цукру
1/2 ст молока
100 гр маргарина
ванілька
1ст ложка масла

начинка:
100 гр посічених горіхів
100 гр ізюму
100 гр цукру

Просіяну муку посікти з маргарином. Додати дріжджі розведені у теплому молоці, жовтки розтерті з цукром і ваніліном. Замісити пухке тісто і поставити щоб підійшло. Потім розкачати корж, як на вареники, змастити розтопленим маслом, посипати сумішшю посічених горіхів, цукру і ізюму. Скрутити в рулет, порізати кусочками завдовжки 8-10см і викласти на змащений жиром лист(порізаною частиною до листа). Дати підійти. Пекти в гарячій духовці(200) протягом 15-20 хв. Спечені булочки можна посипати цукровою пудрою.
Рецепт з сайту dreamfood.com.ua
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Honda
Admin
avatar

Кількість повідомлень : 406
Пункти профілю : 549
Репутація : 64
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Надвірна

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   29/10/2014, 17:21
13

Рецепт старий та перевірений.
 Яблука в тісті.
1 пачку маргарину 250 гр топимо.
Туди 250 гр. магазинної сметани.
 Трішки солі.
Борошно скільки візьме. Увага,  БЕЗ ЦУКРУ.
 Замісили, дали трохи відстоятись у холодильнику.
 Яблука (кисло-солодкі, невеличкі) ріжемо навпіл, вичищаємо серединку, скоринку не чистимо.
У мисочці збили пару яєць, окремо насипаємо в тарілку цукор. Тісто ділимо на шарики приблизно як два грецьких горіхи. Розкатати треба тоненько, але щоб не рвалося.Яблучко загортаємо в тісто, у серединку засовуємо залишки тіста - виходить така півкулька в тісті. Випуклою частиною макаємо в яйце, потім  в цукор.
 Складаємо на протвень, змащений олією. Печемо біля 25 хвилин.
 Діти обожнюють, бо дуже гарно й смачно.

На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Honda
Admin
avatar

Кількість повідомлень : 406
Пункти профілю : 549
Репутація : 64
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Надвірна

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   29/10/2014, 17:23
14

Булочки з гарбуза
400 г гарбуза почистити і стушкувати, потім злити воду і зробити з нього пюре.
1 скл. молока
40 г львівських дріжджів (справжніх, не сухих)
100 г маргарину або масла,
 цедра з 1 лимона
150 г цукру
сіль трішечки
борошно скільки візьме.

 Зробити з гарбуза пюре.
 Молоко нагріти і розчинити в ньому дріжджі, цукор,, сіль, розтоплений маргарин.
Додати все до гарбуза ( і цедру теж)
замісити еластичне тісто.
Забути про нього на годинку. Воно добре піднімається.
Через годину можна виробляти булочки.
Сформувати, дати їм підійти ще хв 20 і в духовку на 30 хв при темп. 180 град.
А, зверху змастити яйцем і посипати  чим придумаєте..насінням гарбузовим, маком, цукром або горіхами

ПиСи.
 У рецепті не вказано яйця.Але я додала одне.

   
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
FataMorgana

avatar

Кількість повідомлень : 217
Пункти профілю : 342
Репутація : 36
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Івано-Франківськ

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   1/11/2014, 15:46
15

Пончики від Рішара Бертине.
Для початку - знайомтесь -

Рішар Бертине, відомий французький пекар, автор книг

і

Пончики просто безподобні, я печу подвійну порцію - бо у моєму "колгоспі" (велика родина-приватний будинок) зметають за день.
-500 г муки
-2 яйця
-15 г дріжджів (я даю 2 ч.л.ложки сухих)
-60 г масла
-90 г цукру
-10 г солі
-250 мл.молока
Всі інгридієнти повинні бути кімн. темп., молоко підігріваю до теплої (не гарячої) темп. У мисці з"єднуємо усі інгридієнти, викладаємо на стіл - замішуємо. Як Бертине працює з тістом - можна подивитись тут https://www.youtube.com/watch?v=kXV8mayG3W0...замішувати тільки так, муки не добавляти. Спочатку здається що ніц не вийде, потім тісто оживає, завдяки такій техніці замісу воно більш наповнюється киснем, робиться еластичне і просто чудове. Місити треба довго - 20-30 хв. Так що, запасіться терпінням і отримаєте чудовий результат (перевірено неодноразово! До речі паску теж так замішую) На розстойку - 1.30 хв. Ліпимо тугі кульки і ставимо підходити ще 45 хв. Пекти в олії, щоб вільно плавали. Можна посипати пудрою але мені вони і такі смачні.

_________________
Keep Calm and Carry On
Фильм "О чём говорят мужчины"
Мне когда было 14 лет, я думал, что 40 лет — это так далеко, что этого никогда не будет. Или будет, но уже не мне. А вот сейчас мне практически 40, а я понимаю: действительно не будет... потому что до сих пор 14.
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
FataMorgana

avatar

Кількість повідомлень : 217
Пункти профілю : 342
Репутація : 36
Дата реєстрації : 23.10.2014
Звідки : Івано-Франківськ

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   8/11/2014, 15:27
16

Пампушки до борщу "Все буде смачно" від Алли Ковальчук
-500-600 г муки
-300 мл. молока
-2 яйця
-2 ч.л. сухих дріжджів
-2 ч.л. цукру
-50 г маргарину (розтопити)
-1 ч.л. олії
-пів ч.л. солі
Тепле молоко+дріжджі+цукор залишити на 10-15 хв. до утворення шапочки.
Тоді додати решту складників (яйця вийняти з холодильника мінімум за 1 год., маргарин додавати не гарячим а теплим) Муку краще зразу додати 550 а потім вже дивитись чи треба докладати. Вимісити, тісто має бути еластичне, не туге. Покласти в тепле місце підходити до збільшення об"єму в 2 рази. У програмі тісто у посуді ставили на миску з гарячою водою на 40 хв., я теж так роблю. Тоді відстань на руці від вказівного і великого пальчика змастити олією, затискати у колечку між ними шматок тіста і ними витискати (ніби відрізати) кульку. Маленькі пампушки ставимо у форму, застелену пергаментом, змащену олією і залишаємо підходити ще на 10-20 хв., тоді змастити жовтком і в духовку при 180 на 30-40 хв. Поки печуться, готуємо заправку
- 1 ст.л. олії
-3 ст.л. води,
-часник мілко-мілко посічений (кількість по бажанню)
-сіль, перець
-окремо, по бажанню - зелень, сир.

Це подвійна порція.
Гарячі пампушки поливаємо заправкою, посипаємо зеленню і потертим сиром.

Скажу я Вам, люди добрі, що аромати витають по усій оселі, я стійко-стійко намагалась не їсти мучного але мій ніс мене підвів і я піддалась спокусі

Пампушки навіть на 3 день залишаються свіжити і не засихають  klass

_________________
Keep Calm and Carry On
Фильм "О чём говорят мужчины"
Мне когда было 14 лет, я думал, что 40 лет — это так далеко, что этого никогда не будет. Или будет, но уже не мне. А вот сейчас мне практически 40, а я понимаю: действительно не будет... потому что до сих пор 14.
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Tasiya

avatar

Кількість повідомлень : 85
Пункти профілю : 91
Репутація : 6
Дата реєстрації : 26.10.2014
Звідки : Івано-Франківськ

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   17/11/2014, 23:58
17

Цитата :
Булочки з гарбуза

Дякую за рецепт solnce Вже допікаю 2 протвень. Для нашої сімейки то аж дуже багато.... мабуть, прийдеться завтра роздавати. Наступного разу буду ділити рецепт навпіл.
Булочки пухкі та гарно виросли testo
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Люда

avatar

Кількість повідомлень : 60
Пункти профілю : 79
Репутація : 23
Дата реєстрації : 23.10.2014

СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   20/11/2014, 13:55
18

Буду і я щось пекти. Почну з пампушок до борщу.

Раз пробувала із журналу рецепт булочок, то на наступний день були, як каміння.
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача
Спонсируемый контент




СтворюватиТема: Re: Булочки, пампушки, хліб   
19

На початок Донизу
 

Булочки, пампушки, хліб

Попередня тема Наступна тема На початок 
Сторінка 1 з 1

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
Жіночий клуб ЄВА :: Євині посиденьки :: Наші рецепти смаколиків :: Випічка-